Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

I følelsernes vold

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Tue, April 24, 2007 08:29:10

Intim og sublim balletaften på Takkelloftet med stærke solodansere.

Insisterende frihedskamp hos Ailey, desperat kærlighedskamp hos Zuska og bevægende billeder hos Brandstrup på kanten af drøm og virkelighed. Det er disse tre forskellige værker, der trinsættes under Takkelloftets intimitet, som uden tvivl er en gevinst for mindre værker.

Den smukke Marie-Pierre Greve lægger krop til Aileys udtryksfulde lidelseshistorie, der rummer en ulmende ukuelig kraft. Smerten er den glød, der får livet til at slå ud i lys lue i sidste sats, hvor 'My Soul is a Witness' goes gospel. Den dygtige danser har Etta Cameron og pianisten Nikolaj Hess ved sin side, og treenigheden skaber intensitet i det religiøse rum fyldt med levende lys.

Et bord (manden) og en stol (kvinden). Så enkel er scenografien i Zuskas 'Les Bras de Mer' til Yann Tiersens musik (ham med 'Amélie de Montmartre'). Men så enkel er kærligheden langt fra. Silja Schandorff og Jean-Lucien Massot er på vej mod nye kyster. Forrevne, forslåede. Udtrykket er markant, bevægelserne brutale og bløde i kampen for det kærlighedsmøde, der aldrig får fast grund under fødderne.

Blog Image

Mere legende er kærlighedsmødet i 'Ghost'. Brandstrups koreografi. Her oversættes barokkens musik sensuelt til trin, der fremkalder hemmelige erotiske møder, smertefulde afsavn og sammensmeltninger. Scotts videodesign er stemningsskabende, og legen mellem drøm og virkelighed, trin og forløsning peger på dansens dna-struktur og dans som liv. Alt i alt en intim og sublim balletaften i følelsernes vold.

'Ailey, Zuska & Brandstrup' på Takkelloftet til 1. maj. Skiftende besætninger.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post120