Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Surt show, Egon

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Tue, February 12, 2008 17:18:26

Blog Image

Musicalen om Olsen Banden løber løbsk i tre timers klovnerier og tomme klichéer. Der er dog enkelte lyspunkter.

Musicalen ‘Olsen Banden og den russiske juvel’ minder mest af alt om et melodi grand prix, hvor der dystes på at få Balling og Bahs’ legendariske univers til at ligne et populært Best Off.

Historien er stort set forsvundet, men selvfølgelig er der en mission, der involverer millioner og røde kufferter, der skal ombyttes. Vi kender alle de ingredienser, der skal til for at mikse en ægte ‘Egon, Benny og Keld’, og det gør ‘Langdal Banden’ også, de bliver bare aldrig rystet sammen til andet end tomme klicheer.

Der er med andre ord ikke meget at hente i de godt tre timer, grand prix’et varer. Melodier tilsat klovnerier i tegneseriestil, hvor ingen havde undret sig, hvis Fred og Wilma Flintstone pludselig rullede forbi. Til gengæld er meget af det ydre i orden. Energifuld koreografi og smidige sceneskift holder dampen oppe.

Ideen med Kirsten Lehfeldt som Egon er et scoop som en hilsen til Søs Egelind og Kirstens Lehfeldts ‘Kongeriget’, og hun får da også tilsat sit Tuborg-reklame ‘capish!’ til alle Egons eder og forbandelser, men så meget Egon Olsen er der heller ikke over hende. Amin Jensen ligner til gengæld Keld til forveksling, og Søren Østergaard er langt hen ad vejen en rapfodet Benny, men giver man cirkusheste for frie tøjler, så ender det i en ‘Nemo’.

Skide sjovtskij
Den løbske instruktør Peter Langdal har sine svage sider, men også stærke, som når Tom Jensens russiske skurk har lært sig dansk på et seks dages kursus ud fra De Små Synger. Det kunne have været ægte og genialt spas fra Bahs – og det er skide sjovtskij, når Tom Jensen rabler derudaf. Også Ulf Pilgaards James Bond-skurk af en russer med hudsygdom og glasøje har sine ‘15 seconds of fame’, ligesom den politiske slagsang, som politistyrken får brygget sammen, er skøn. Hvad rimer på giraffen? Terrorparagraffen!´

Alt det kommer der bare ikke nogen helstøbt musical ud af, ligesom samtlige sange er glemt, så snart man har forladt Tivolis Koncertsal. Det er surt show, Egon.

‘Olsen Banden og den russiske juvel’ spiller i Tivolis Koncertsal til 5. april, 2008. Med Kirsten Lehfeldt, Søren Østergaard, Amin Jensen, Lene Maria Christensen, Tom Jensen m.fl.
Instruktør: Peter Langdal. PR-foto.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post187