Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Fra kemiingeniør til krinolinekjoler

InterviewsPosted by Pernille Bøg Fri, March 07, 2008 17:57:16

Interview med Charlotte Guldberg

Det er anden gang denne sæson, vi har fornøjelsen af at have Charlotte Gulberg i København. Hun har netop spillet Nancy i 'Oliver' i Tivoli, og nu gælder det Anna i Det Ny Teaters store opsætning af 'The King and I'. Selv synes hun ikke, hun har nogen stor stemme.

Det lyder næsten som et "undskyld", når Chalotte Guldberg fortæller, at hun er 'havnet' inden for musicalgenren og har sunget nogle af de største partier. Hun ved det godt, og har det faktisk også selv lidt skidt med det. "Jamen det er jo et eller andet med, at det ikke er ligeså fint at spille musicals, som det er at spille 'rigtigt teater'. Det lærer vi jo på teaterskolen, men jeg siger også til mig selv, at det er noget pjat, for det er jo noget pjat, og jeg er faktisk rigtig glad for at spille de her store, gode roller, og så elsker jeg at synge. Det er nogle andre udfordringer, jeg møder, end fx Nicolas Bro, når han skal spille Hamlet. I Shakespeare er der en kompleksitet i rollen, hvor man kan blive ved og ved at finde nyt og fortolke. Det kan man ikke blive ved med på samme måde i en musicalrolle – og jeg vil da gerne spille Ophelia engang," smiler hun.

I Det Ny Teaters nye store satsning spiller hun rollen som Anne, en lærerinde fra England, som kongen af Siam henter til landet. Da Charlotte Guldberg så filmen fra 1950'erne var hun ved at dø af kedsomhed: "Har du set den? Den er godt nok gammel og kedelig. Hold da op! Men jeg er blevet meget positivt overrasket. " Handlingen udspiller sig i 1862, og Charlotte Guldberg skal trække i nogle "gigantiske krinolinekjoler." Hun prøver at give rollen som Anna noget af sin egen humor og bløde hende lidt op. "Det er jo en balance, for hun skal jo også være sådan 'engelsk', men det er vigtigt for mig, at publikum kan lide hende. Hun er også meget principfast ligesom jeg selv, så det er meget genkendeligt for mig. Har man lovet noget, så skal man også holde det," siger hun.

Jeg er ikke nogen stor sanger

Charlotte Gulberg ville egentlig være kemiingeniør, men så slog livsbanen et par sving og førte hende til Aalborg Teater, hvor hun efter en audition fik en professionel rolle i 'Les Miserable'. Og så var hun hooked. Efter to optagelsesprøver lykkedes det hende at komme ind på skuespilskolen. Hun er uddannet fra Århus Teater i 2003, modtog en af Reumerts talentpriser i 2004 og har senest stået på scenen i 'Oliver' i Tivoli i rollen som Nancy. Der var hun med til at synge en noget tung forestilling op, men hun oplever egentlig ikke selv sin stemme som noget særligt. "Jeg er så blevet sat i bås, som hende der kan synge. Det er egentligt lidt underligt, for jeg synes selv, jeg er en bedre skuespiller end sanger," siger hun og tilføjer grinende: "og så er jeg åbenbart også hende med børn på scenen. Jeg har spillet fire forestillinger med børn: Sound of Music, Skønheden og Udyret, Oliver og nu The King and I."

Hvem: Charlotte Guldberg, Peter Jorde m.fl.

Hvad: The King and I

Hvor: Det ny Teater

Hvornår: fra 31. januar til maj 2008.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post192