Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Hundrede procent Kim Bodnia

InterviewsPosted by Pernille Bøg Fri, March 07, 2008 18:01:37

Interview med Kim Bodnia

Kim Bodnia er med 'Cruise' på Café Teatret tilbage på scenen. Selv mener han ikke, der er sket en skid med dansk teater siden sidst – og hans arbejde er at sammenligne med en tomat i en pastaret.

Han er i begyndelsen af 40'erne og ligner en mand, der har oplevet det meste. Blikket er på samme tid søgende og fokuseret, og han er misundelsesværdigt nærværende. Kim Bodnia er tilbage på teatret efter flere års pause. Tilbagekomsten kan opleves på Café Teatret, hvor han står på scenen sammen med Sarah Boberg og Thomas Levin i 'Cruise' - et nyt stykke af den uge dramatiker Jakob Weiss.

Selv synes han ikke, der er noget særligt over, at han er tilbage. "Det ligner sgu sig selv. Alting bliver lavet i sidste øjeblik. Der er ikke en skid nyt under solen," griner han højt og fortæller, at han har det rigtig fedt med at skulle lave teater igen. Han kommer til at tænke på 'gamle dage': "Processen i Teater Grob minder mig lidt om, da jeg var med i Danterne på en eller anden måde. Der er noget i spillestilen – i måden at gøre tingene på, som er meget direkte. Kampen om at finde ind til kernen i det man vil fortælle her og nu."

Tag dig sammen mand!

Vi er tre uger før premieren, og Kim Bodnia har haft dagen fri. "Det er det, der er så fedt ved teater, så har jeg pludselig fri, fordi de sidder og skriver helt vildt mand! Det ville aldrig ske med en film." Dramatikeren og instruktøren er i krig med ved at besvare de mange spørgsmål, som prøverne har rejst.

"Vi er på et skib et cruise. Et sted, der er i konstant bevægelse – du kan ikke bare stå af – altså med mindre, du kaster dig i havet, og det er jo altid en mulighed," smiler han skævt. "Jeg spiller en rigmand, som har inviteret sin søn med ud på det her cruise for at skrive under på en ægteskabspagt. Ved min side har jeg Sarah Boberg, som jeg skal giftes med, men det er i forholdet mellem faren og sønnen, dramatikken ligger. De har begge skabt en eller anden konstruktion af virkeligheden, sådan er vi jo, og spørgsmålet er, om de kan komme videre derfra, hvor de står nu. Jeg kan sgu ikke sige på den måde, hvad det handler om, men det er jo om fædrekærligheden. Den kærlighed sønnen i sine egne øjne ikke har fået – men kan man anklage nogen for ikke at have elsket en nok? Altså hvad er nok, og hvem bestemmer, hvad der er nok kærlighed. Hvis den ikke er der, så er den der bare ikke. Så eksisterer den ikke. Og det er slet ikke dér den ligger!! Folk må komme videre, og faren her siger også til sin søn: Tag dig sammen mand! "

Mine råvarer, det er mig selv

"Jeg er måske en tomat i en pastaret med parmesan," siger Kim Bodnia, da vi kommer ind på spørgsmålet om hans arbejdsproces med rollen. "Altså hvis du er kok, så har du dine råvarer. Kokken vælger varen, han mærker på den, han rører ved jorden. Mine råvarer, det er mig selv. Det er mine sanser, min krop, min tilstedeværelse, men der er ikke nogen opskrift. Retten det er forestillingen, og i den ved jeg sgu ikke, hvad jeg er. At bygge en karakter op er et kæmpe arbejde med sig selv, hvor noget er helt klart og noget slet ikke er klart, og man står overfor en afmægtighed, hvor man må have tillid til træneren og instruktøren, for hvis frustrationerne slår ud i mistillid, så kan det ikke lade sig gøre."

Uanset, hvordan retten ender med at smage, har Kim Bodnia givet sig selv det løfte, at han giver sig selv 100% på scenen. "Det er nok til at betale for billetten. For mig er det nok."

Hvem: Kim Bodnia, Sarah Boberg og Thomas Levin

Hvad: 'Cruise' af Jakob Weiss

Hvor: Café Teatret

Hvornår: 9.februar - 8.marts 2008

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post194