Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Roskilde har fået Dansuenza

NyhederPosted by Pernille Bøg Fri, March 07, 2008 18:03:00

Efter 3½ års hårdt arbejde er det lykkes 'Åben Dans' at blive Egnsdanseteater i Roskilde. Det, der begyndte som en uopfordret ansøgning til Roskilde Kommune og blev modtaget med tilbagemeldingen, "at det er der absolut ingen politiske ben at gå på", nu ikke bare går men danser derudad.

Det lyder jo meget godt, men hvad skal Roskilde egentlig med moderne dans? Det har vi spurgt kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt om. "Roskilde er en gammel kulturby – ikke en udstykning på en mark. Byen har fx Museet for Samtidskunst, Vikingeskibsmuseet og selvfølgelig Roskilde Festivalen, men de har ikke noget professionel scenekunst, og det kan vi tilføre. Vi arbejder altid med krop, musik og billedkunsten, så på den måde passer det utrolig godt sammen," fortæller han. 'Åben Dans' skal altså være med til at give Roskilde krop, og de sidste fire år har de med Thomas Eisenhardts ord "infiltreret Roskilde med dans nedefra." De har været ude på skolerne, skabt installationer på museer, gået optog i gaderne og afholdt arrangementer på biblioteket: "Vi kommer tæt på vores publikum, og tingene bliver ikke væk, som det kan blive i København, hvor man slås om at få et interview med Politiken eller Urban."

Tættere på

Det er også nærheden, som har optaget Thomas Eisenhardt i 'Closer', som bliver deres første premiere, efter at de formelt er blevet Egnsdanseteater. "I 'Closer' undersøger vi, "at komme tættere på" med dans, musik, billedkunst og videografiske rum. Man kan være tæt på hinanden og langt fra hinanden, man kan være mentalt langt væk, selvom man er fysisk tæt på eller omvendt. Man kan være tæt på sig selv eller langt fra sig selv, tæt på en information, men ikke nødvendigvis tættere på virkeligheden. De ting får lov til at ræsonnere. Publikum kommer også helt tæt på scenen, og vi bruger video til at zoome ind. Men man kommer ikke tættere på mennesket af at gå helt tæt på huden med kameralinsen. Vi vil gerne have at publikum får nogle oplevelser og tanker om, hvad det er at være tæt på. Hvad er nærhed?"

Hvem: Af koreograf Thomas Eisenhardt

Hvad: Closer

Hvor: Gimle (Vandværket) i Roskilde

Hvornår: 19. februar – 13. marts

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post195