Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Vi skulle aldrig have slaget Emma Gad

InterviewsPosted by Pernille Bøg Fri, March 07, 2008 18:12:22

Interview med Marie Louise Wille.

Marie Louise Wille er i løbet af de seneste par måneder blevet en fast bestanddel af de fleste danskeres søndag aften. Som Mille i DR’s successerie ’Sommer’ kommer hun ind i ca. 2 millioner danske hjem hver uge, men bortset fra nogle børn, som råber ”Sommer!” efter hende på gaden, er ”berømmelsen” ikke noget, hun tænker så meget over. Faktisk er hun mest optaget af, hvor selvoptagede, vi danskere er.

”Det nytter jo ikke noget, hvis man ligesom Mille i ’Sommer’ går rundt og tror, at ens kæreste skal gætte ens tanker. Og til og med, når hun giver ham ret, så skal han også gætte, at det sagde hun jo kun for, at han skulle sige, at det mente hun ikke. Det er ikke så nyttig en måde for kvinder at kommunikere på,” siger hun og tilføjer, at mange mænd er rigtig dårlige til den gætteleg, og at alle de usagte krav skaber en masse frustration.

”Vi må tage ansvar for vores eget liv og lykke, og det kræver, at vi øver os og er optaget af noget andet end os selv.” Hun mener også, at ”vi aldrig skulle have slagtet Emma Gad i 70’erne. Den almindelige pli, hvor man har respekt for hinanden, giver nogle bedre samtaler og gør, at vi får det bedre med hinanden.”

Hun er ikke ude med riven efter de unge som en sur gammel dame med stok, hun oplever, ”at der er en enorm selvoptagethed i alle generationer.”

Større end os selv
I rollen som Clarie i ’Djævlene’ er det netop ’den større sag’, hun skal kæmpe for. ”Historien udspiller sig i 1600-tallets Frankrig og handler om forskellige menneskers brug af Gud. Kardinalerne mener, at der kun er én gyldig måde at anskue Gud på, mens præsten, der spilles af Jens Jørn Spottag, har et frit gudesyn. Clarie er en ung kvinde, som er meget betaget af præsten. Hun kæmper for nogle idealer, for det, der er større end hende selv.”

Den gode sag og det at gøre det gode, ligger Marie Louise Wille meget på sinde. Hun beundrer blandt andet Nelson Mandela for sin evne til at menneskeliggøre sin fjende: ”Det er utroligt, at han kunne det, og så utrolig få, der formår det.”

På en dag hvor Urbans fotograf kommer forbi, kan den gode sag og de gode intentioner, dog godt få et lidt andet perspektiv: ”Altså så kan man jo godt blive meget forfængelig og optaget af, at man har en hormonbums på hagen,” siger hun og smiler.

Hvad: Djævlene af Peter Asmussen
Hvem: Jens Jørn Spottag, Marie Louise Wille, Laura Bro m.fl.
Hvor: Betty Nansen
Hvornår: 01.03.2008 - 12.04.2008

Marie Louise Wille i vampyrfilm
Marie Louise Wille er kendt som Mille i DR’s dramaserie ’Sommer’. I ’Djævlene’ skal hun spille den unge kvinde Claire. Begge roller er ’søde’ og ’sympatiske’ på hver sin måde, og Marie Louise Wille drømmer om næste gang at spille noget, som ligger meget langt væk fra de ’søde roller’. Da hun var barn, drømte hun om at spille med i gyser og vampyrfilm.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post198