Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Bykongens fald

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Mon, June 30, 2008 19:56:22

Skuespillerne sejrer i flad opsætning.

Scenen i det grønne er fuld af storspillende skuespillere i Holbergs stykke om ”Den Politiske Kandestøber”. Den handler såmænd om Herman, der laver nå ja: kander, men som drømmer om at være højt på strå. Han mener selv, at han har den x-faktor, der vil gøre ham til en strålende borgmester. Men han er både en elendig kandestøber og falder totalt igennem som bykonge, da han får chancen for at vise sine talenter.

Som Kandestøberen er Troels Lyby anfører for et stærkt hold. Helle Dolleris vader ind i publikums hjerter med skærebrænderstemme og blonde ørefrikadeller. Hun er formidabel som frustreret kandestøberfrue. Også Laus ”Krumme” Høybye tager os med storm som den legendariske tjenerfigur Henrik – og det gør det elskende par og byens indbyggere skam også. Skuespillerne holder komedien i gang med deres talent, selvom der ikke er meget at komme efter i Thomas Bendixens udgave af Holbergs ”Den Politiske Kandestøber”.

Hvis man ikke tager gammelfar Holbergs komedier alvorligt, så giver man dem en så hårdtslående mavepuster, at man næsten tager livet af dem. Den ellers begavede instruktør har gjort komedien så forudsigelig og flad som en pandekage, at vi mangler fylde og kanter, vi kan slå os på. Tilbage er narrehatte, klovnenæser og latterbrøl, og det er jo sjovt, men ikke nok til også at give os den grimme smag i munden, som en begavet komedie byder på. Smilet skal stivne fra tid til anden.

Spiller i Grønnegårds Teatret til d. 23. august med Troels Lyby, Helle Dolleris, Carsten Bjørnlund m.fl.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post210