Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

And slår Anders Fogh!

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Sun, August 03, 2008 11:58:49
Anders Matthesen murer totalt igennem i nyt show.


En And i en sort t-shirt i en gasbeholder. Det kunne gå hen og blive rasende løjerligt, og det er lige, hvad det er, når Anders Matthesen sneakers-hoppende lidt småsvedig daffer rundt i sit nye show på Gasværket. Kongen af stand-up har både gode gamle onkel dum-jokes, respektindgydende slampoetry og vaskeægte moralprædiken gemt i de ærmer, han altså ikke har. Den sorte t-shirt fortæller nemlig, at Anden er tilbage, hvor han begyndte. Tilbage på den snuskede bar, hvor stand-up-scenen blev til. En del år ældre og med noget på hjerte.

Dampbarn med to blondiner
Dampbarnet er blevet voksen, og omkring ham går verden så meget i opløsning, at selv nytårsaften og boblepruttekuverterne sutter røv. ”Vi er ved at fucke jorden op”, konstaterer han tørt og har allerede svaret på, hvordan han i Andens ark med 2 blondiner og 2 brunetter forsager syndfloden. Men inden det kommer så vidt, kunne vi måske ta’ og bruge roen. ”Tænk selv!”, udgyder han showet igennem træt af regler, rygeforbud, caféburger og servicefolk, der tror service er noget, man spiser med. ”De fatter linse og hjelm”.

Anden cementerer med ekvilibristens overlegenhed og legende lethed, at han kan slå Anders Fogh. Halvandens times turbo-show i ordets tjeneste, hvor hovedærindet ud over at få os til at flække er at give os tørt på. Det kan sgu’ ikke nytte noget, at Pia K tager vores flag, og at vi er på vej til at forbyde lakridspiberne, mens jorden går under: ”Sig det videre”. Matthesens næb fremtvinger respekt, så lad os slutte med at udråbe et rungende ”Mammut!” for den And, der mener, at netop dette ord bør erstatte alle høflighedsfraser.

”Anders Matthesen… vender tilbage” spiller på Gasværket til 20. september.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post215