Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Vedkommende hverdagstragedie

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Sun, August 31, 2008 22:18:02

Blog Image

Teater Grob spiller vellykket hverdagstragedie på K1.

Franskbrødsskiverne flyver gennem luften, og kaffen kastes ud i kopperne, mens Thomas Levin som ung familiefar prøver at få det hele til at hænge sammen. Far-rollen, kærligheden og ikke mindst karrieren, der skal redde alle drømmene og den skrantende økonomi. På trip-trap stolen ved spisebordet sidder hans datter i sommerfuglekostume, mens han basker hektisk omkring og mest af alt tænker på den skide præsentation, han skal holde for en kunde, han måske kan få i hus. Moren, Patricia Schumann, sover intetanende fra morgenens forpustede flimmer, indtil også hun står op til endnu en dag på familiefabrikken, hvor rutinerne falder over hinanden: morgenmad, madpakke, tøj, småskænderier, skoletaske, af sted. Men så sker det. Dét, der får alting til at gå i stå. Parrets 7-årige datter dør i en trafikulykke på vej til skole. Bag rattet sidder hendes onkel, der slipper fra ulykkesstedet med et brækket ben og en halskrave. Det, der er tilbage af ham, er én stor infiltration af skyld.

Mentale stumper
Det er i de mentale stumper fra dette ulykkessted den moderne tragedie ”En plads i mit hjerte” udspiller sig. For hvad sker der, når al normalitet suspenderes, og det eneste, der er tilbage er afmægtighed? Hvordan forholder man sig til hinanden og kommer videre, med al den forklaringsjagt, sorg, vrede og skyld, der følger med, når tragedien rammer, og tilgivelsen er umulig at komme i kontakt med? Det er nogle af de spørgsmål, dramatikeren Andreas Garfield modigt rejser i Teater Grobs nye stykke.

Det er vellykket i kammerspillet, men savner de underliggende strømførende lag, hvor den lille hverdagstragedie ud over triviallitteraturens følelsesmæssige drama bliver et billede på noget større end kaffekoppen. Det savner forbindelsesstedet til det almengyldige – ja, det arketypiske om man vil. Hér har man mest af alt fornemmelsen af at ”være med på en kigger” i en dramadokumentar om, hvordan moderne familier håndterer sorgbearbejdelse.

Det er et vedkommende stykke, det er velspillet teater, og det er en fornem vision, at Teater Grob tager førergreb på den moderne realisme. Det skal bare også løfte sig ud over den for at flyve på sommerfuglens magiske vinger.

4*/pb

"En plads i mit hjerte" spiller på K1 til 20. september 2008. Teater Grob med musik af Efterklang. Med bl.a. Thomas Levin og Patricia Schumann. Manuskript: Andreas Garfield.
Instruktion: Per Scheel-Krüger. Scenografi: Marianne Nilsson.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post219