Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Indiske forbindelser

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Sat, September 06, 2008 14:08:03

Blog Image

’Call Cutta in a box’ er en svimlende intim teateroplevelse.

Kl. 17.00 ringer telefonen i en næsten helt almindelig lejlighed på Lindevej 2, 4. sal på Frederiksberg. Min rolle er at besvare opkaldet, som kommer fra et call center i Calcutta. Nærmere bestemt fra den østlige del af byen fortæller phoneren mig. Hun viser sig at hedde Basundhara Ghosal (til venstre på billedet), og hun er 24 år gammel og arbejder i Escon Limited. Hendes arbejdsdag er omkring 9 timer, og hun bliver transporteret til og fra arbejde, fordi det er for farligt at gå ude alene.

Hun fortæller mig, at vejret i Calcutta er en smule overskyet, og at de nu går regntiden i møde, men det er okay, for det har været en frygtelig varm sommer. Hun fortæller mig også, at jeg ikke skal være nervøs. Og det kan hun jo sagtens sige, når man sidder dér med sin lille blok og prøver at være ”on top of the situation”, mens ens teaterliv den næste time er lagt i hænderne på en ung kvinde fra den anden siden af jorden.

Nå, vi er i gang med ’Scene 2’, hævder hun, og hun skal nok prøve ”to organize something nice for you.” Hun griner, og hendes stemme sprudler af overskud, mens en elkedel tænder af sig selv, og hun beder mig lave te, mens hun interviewer mig om mit liv og drømme. Hun synger for mig, beder mig bevæge mig rundt i rummet, se billeder, tænde for computeren, tegne hende, smage små ’mouth freshers’, der skulle smage som Calcutta.

Teater ud af boksen
I løbet af en time er jeg blevet ’connected’ til et fremmed menneske, som bl.a. har fortalt mig, at hun i sit næste liv vil være en løvinde med en stor flot manke. Jeg ved ting om hende, og hun ved ting om mig. Vi har sunget for hinanden, og fortalt hvad vi anser for vores livs største fejltagelse. På et tidspunkt tæller minutterne ned fra vores samtale. Trist, tænker jeg. Jeg kunne have talt med Basundhara i timevis. Hun lærer mig et yoga-trick, inden forbindelsen afbrydes, og jeg igen står i mylderet fra trafikken på Gammel Kongevej.

Der står en ko i et vindue og glor tomt på mig. Jeg føler mig ligeså tom. Jeg savner Basundhara, og tanker om den globale verdens vilkår snurrer rundt i mit hoved. ’Rimini Patroll’, som står bag ’Call Cutta in a Box’, har givet det bedste bud på politisk teater i år 2008. Det er teater ud af boksen med global rækkevidde, som bygger på krimiens klassiske spændingskurve.

‘Call Cutta in a Box’ på ‘Teater Camp X’ til 18. oktober. Medvirkende: Dig selv og en indisk call agent.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post221