Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Tam trold og svedig jungle

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Mon, September 15, 2008 11:04:46

Der kan godt kastes håndtegn efter ’Junglebogen’, mens det kniber mere med at få ’Trold Tæmmes’ op på beatet.

Jonathan Spang og Kai Holger aka Waage Sandø batler for tiden med hver deres musikforestilling til hele den pyggelryggede. Den unge Spangs hold finder den svedigste storbypuls i ’Junglebogen’, mens Sandø den ældre humper noget af sted på Shakespeares versefødder i ’Trold Tæmmes’. Det er Nørrebros Teater mod Folketeatret.dk, og lad det være sagt med det samme: Det er på Nørrebronx, man finder de vildeste rytmer, selvom også ’Baal’ får ’Trolden’ til danse.

Blog Image

Junglen
Disney bliver totalt knockoutet i Kenneth Kreutzmanns undergrundsparty á la Tarantino, hvor lianer og kokosnødder er skiftet ud med rulletrapper og guns. Vi er på Nørrebro Metro Station, hvor panteren Bagera er dragqueen, bjørnen Balou er cerutrygende boksetræner og slangen Kaa er super sexede Uma Thurman fra ’Kill Bill’. Historien er der ikke pillet ved, og Mowgli aka Sebastian Aagaard-Williams er sød som oprørsk teenager mod den frustrerede bokser-far og hotpants-mor. Junglebogen er en mega nice teaterfest i ungdomshuset på Ravnsborgsgade, hvor aberne Nick & Jay aka Clubbe og Shoppe danser ’boing-boing’, og tigeren Shere Khan folder springknivene ud og skærer igennem. Det er mega underholdende og en flot iscenesættelse til et noget tyndt manus.

Trolden
Desværre er ’Trolden’ om de to giftemodne søstre Katarina og Bianca næsten ligeså tam som ’Junglen’ er svedig, selvom Sandø har sat Shakespeare op på en motorcykelkværn. Her inviterer Sandø til kubistisk discofest med bikere, klovner og prinsesser med bobletyggegummi. Commedia dell'arte-universet med falden-på-halen-komik er cool nok som idé og sine steder også underholdende, men udtrykket, indpakningen ligner noget, der er hentet op fra kælderen. For 20 år siden havde ’Trolden’ fået os til at brøle, men i 2008 kan man højst hæfte sig ved enkeltpræstationer som Majbritt Saerens Katarina og Tom Jensens bejler, en god læsning af Shakespeares klassiker og Baals musik, som giver tamheden mere kant.

Junglebogen til 15. november på Nørrebros Teater
Trold Tæmmes til 18. oktober på Folketeatret.dk og turné fra februar-maj 2009

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post222