Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

En ’Dustin Hoffmann’ på scenen

InterviewsPosted by Pernille Bøg Tue, September 16, 2008 07:32:41

”Det er ikke så slemt, som man måske tror”, griner Nikolaj Hübbe, da URBAN spørger ham, hvad der skal få en 15-årig til at gå til Giselle.”Det er historiefortælling og stor dansedramatik. Så frygt ej. Gør som i Nike-reklamen: Just do it!”

Nikolaj Hübbe er nyudnævnt balletmester for Den Kongelige Ballet og har været en af vores allerstørste dansere med en stor karriere i New York City Ballet. Nu er han vendt tilbage til Danmark, men det er ikke på chefkontoret, man skal lede efter den nye mester. Han holder til i prøvesalen, hvor han de seneste måneder har sat arme og ben de rigtige steder på danserne i en af de helt store romantiske balletter; Giselle fra 1841.

Han har selv danset rollen som forføreren Albrecht, og danserne er ikke sat på noget nemt arbejde. ”Det er pissehårdt! Altså når man skal danse Giselle, så kan man ikke lave andet. Den er SÅ fysisk, at man tror, det er løgn. Den desperation og udmattelse Albrecht føler, den kommer næsten helt af sig selv, fordi den er så ’demanding’. Det er lidt ligesom med skuespilleren Dustin Hoffmann, da han skulle indspille Marathonmanden, hvor han løb og løb for at føle sig som en ægte marathonløber. Der er bare den forskel, at i Giselle kommer det helt naturligt. Man laver simpelthen en ’Dustin Hoffmann’ på scenen,” fortæller han med et stort smil.

Det er ikke kun dansernes kraftpræstationer, der skal trække os ind og se ballet. Historiefortællingen og følelserne fylder også meget, når man spørger Nikolaj Hübbe: ” Balletten er højdramatisk, og det er jo eviggyldigt det her med kærligheden. Den er poetisk, romantisk og fuld af store følelser. Hævngerrighed, jalousi, dødsdrift – følelserne sidder helt uden på tøjet.”

Blog Image

Fakta
Bondepigen Giselle bliver stormende forelsket i adelsmanden Albrecht. Hun ved ikke, at han er lovet væk til en anden kvinde, og som det passer sig for en ægte romantisk ballet, mister hun naturligvis både sin forstand og sit liv.

HV-Spørgsmålene:
Hvem: instrueret af Nikolaj Hübbe
Hvad: Giselle. En af de store romantiske balletter.
Hvornår: til 25. oktober.
Hvor: Det Kongelige Teater

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post223