Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

En kærlighedshistorie

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Sun, November 02, 2008 19:41:52

Tim Rushtons ’Askepot’ dumper og sejrer på samme tid.

Helaftensballetten ’Askepot’ med ny koreografi af Dansk Danseteaters Tim Rushton er en underlig størrelse. En forvirrende og tomgangsagtig 1. akt, en showpræget 2. akt og så en 3. akt, hvor den får på alle følelses-tangenterne. Balletten følger pænt og artigt den klassiske ’Askepot’-historie, men det virker, som om det har været vigtigere at fortælle selve historien i et nyt og samtidig klassisk balletsprog, end at forholde sig til, hvad historien egentligt gemmer på. Derfor bliver ’Askepot’ en udvendig og noget naiv ballet, der i en stram og kort udgave såmænd nok kunne gå som børneballet. Børnene vil også elske de komiske bifigurer, som Rushton har lagt ind, og som de kender så godt fra Disneys tegneserie-universer.

Askeflop

Den koreografiske tyngde er med andre ord et ’Aske-flop’, og derfor bliver det på enkeltpræstationerne, at ’Askepot’ overlever. Her er der til gengæld rigtig meget at komme efter: danselæreren, frisørerne og de onde stedsøstre er ubetalelige. Over dem alle stråler Christina Michaneks Askepot. Hun har både et stærkt scenisk talent, en overbevisende teknik og en udstråling som kun ægte prinsesser fødes med. Sammen med Mads Blangstrups prins får de os til at tro på, at kærligheden overvinder alt. Det er danserne, der trækker balletten i land, og når de kan dét, bliver alt andet ret ligegyldigt.

Danses på Operaens Store Scene til d. 28. november.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post229