Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Revolutionerende turboteater

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Sun, January 11, 2009 10:06:27

Husets Teater rykker med en sprudlende og sprængfarlig forestilling om Blekingegadebanden.

I 1960’ernes oprørske dage samler en lille gruppe vrede unge mænd sig om den karismatiske lederfigur Gotfred Appel. Han er socialist med en brændende mission om at besejre kapitalismen og stifter KAK (Kommunistisk Arbejder Kreds). Hans overbevisning er, at kampen mod kapitalen ikke kan vindes, fordi den danske venstrefløj er bestukket med velfærdsstatens goder. Derfor slutter han sig til PFLP (Folkefronten til Palæstinas Befrielse) for starte en revolution ved at forsyne den palæstinensiske befrielsesbevægelse med våben og penge, der vel at mærke stammer fra overfald og røverier.

Ekstremt elegant
’Blekingegade’ på Husets Teater handler om Appel, hans nærmeste kreds og ikke mindst hans kone Ulla, som starter sin helt egen befrielseskamp mod mandschauvinisterne – de sviiin! Hendes renselsesprojekt fører til Gotfred Appels afgang som leder og KAK’s opløsning, men de unge mænd kæmper stadig for hans sag og tager røven på PET, der gang på gang står på bar bund i sagerne. Jens Jørn Spottag, Claes Bang, Signe Egholm Olsen og Joen Højerslev står på scenen i to en halv times turboteater iscenesat af Simon K. Borberg. Forestillingen krydsklipper mellem begivenheder, personskildringer og dokudrama i et sprudlende overskud af humor og alvor. Ekstremt elegant og enkelt fortalt og med ligeså mange løse ender, som virkelighedens Blekingebande. Der kunne sikkert også komme en fed spændingsfilm ud af det, men denne gang rykkede teatret først. Yes we can!

Spiller til 21. februar 2009

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post235