Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Moderne dødsmesse

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Mon, January 12, 2009 23:53:17

Nick Cave Teaterkoncerten er hårrejsende, hæsblæsende, rørende og råt teater, når det er bedst.

Fem menneskeskæbner med sår på sjælen og blod under neglende venter på deres endelige dom i dødens venteværelse. ”Gud hotel”, som det så poetisk lyder, mens dødsklokkerne kun kimer alt for tydeligt i den disede fremtid. De er mordere, voldtægtsforbrydere, ludere og neurotikere. Alle har sin historie, sin utilgivelige forbrydelse i bagagen, og alle bekender de deres synder til fængselspræsten, før det sidste sandskorn rinder ud af timeglasset, og de må stå ansigt til ansigt med døden.

Stor power
Instruktøren Rolf Heim har sat 16 af Nick Caves sange sammen til en moderne dødsmesse, og i Thomas Bangs danske oversættelse forløses teksterne, som var det hele meningen med Caves musik, at det skulle være en teaterkoncert. Fortællingerne folder sig ud som sårbare blomster, der får liv gennem de sceniske billeder og dem, som lægger krop og stemme til. Og det gør Thomas Bang, Anne Sofie Byder, Jeanette Lindbæk Larsen, Kaspartin Lønnberg, Ole West-Madsen og Marie Dalsgaard som var det vitterlig deres sidste time. Sjældent har man set et hold skuespillere brænde så meget igennem. Med få virkemidler tegner de menneskeskæbnerne op og med overrumplende stor power leverer de en forestilling, som på én gang får os til at gyse, nynne, græde og le. Det er råt, og det er rørende på samme tid. Det er teater, når det er bedst.

Spiller på Edison til 14. februar 2009

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post236