Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Familien Danmark på katastrofekurs

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Sun, January 18, 2009 10:31:51

I Seest uden for Kolding bor 9-årige Asta med sin familie; mor, far og storebror Jens. Bag øjenlågene ser hun farver, og hendes hals føles som gummi efter den dag, hvor ulykken ramte hendes hjem. Først kommer chokket, så vreden og opløsningen. Lille Asta er besat af tanken om at løse mysteriet om, hvem der egentlig satte ild på Seest den eftermiddag. Hvis bare hun løser det, så vil hendes familie finde sammen igen. Det véd hun bare. I lysegult tylskørt traver hun gennem den traumatiserede by som en rystende og dedikeret detektiv med Google som sin tro væbner på Ground Seest.

Hverdags tsunami
Mungo Park tager endnu en gang et fast greb om hverdagsdramatikken og fører os ind i den virkelighed, der jo altså findes udenfor scenen. De små dramaer om os selv – skilsmisse- og skæbnefortællinger om familien Danmark på katastrofekurs – invaderer de danske teaterscener fra København til Kolding. Realismebølgen eller måske snarere tsunamien skyller ind over os, og ikke alle slipper helskindede fra den. Men det gør Mungo Park, og det lykkes ikke mindst at holde skindet på næsen og undgå selvfedme klaustrofobien, fordi skilsmissedramaet spejler sig i den ydre katastrofe og opleves gennem den 9-årige piges blik. Læg dertil et stramt manus og en storspillende Stefania Ómarsdóttir (Asta). Det er en fængslende fortælling om livet i provinsen.

Seest spiller på Mungo Park til 7. februar

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post237