Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Lille Leos sidste løb

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 00:13:27

Der ser dødtrist ud på Travbanens cafeteria, hvor den kulinariske kulmination kan indbefattes i tre ord: 'den store platte'. Her mødes Leo og Emilie søndag efter søndag – som heste, der løb efter løb traver de samme baner igennem uden nogensinde at komme videre. Han dulmer sig med portvin og totalisatorspil, hun med Chardonnay og seksuelle ydelser fra kokainvraget Romeo. Han som drømmer, hun som kyniker, Romeo som billedet på en kærlighed, der er endt i rent misbrug. Et lille kammerspil om hverdagens plovfurer, flugtveje og destruktive gentagelsestvang. 'Håndbog i overlevelse' lægger dertil et lommefilosofisk plan om at være til stede, og hvor umulig denne nuets livsopgave er. For sent, for sent, for sent! Desværre bliver det bare aldrig rigtigt integreret i forestillingen, men filosofien flagrer som en udvendig påstand og nogle opslag i en bog om smertekroppen. "Gajolæskebullshit", som Emilie siger. Og hun ved nok, hvad hun taler om, når det kommer til smerte. Forestillingens styrke er spillet mellem Finn Nielsens godmodige 'Leo' og Karen-Lise Mynsters panikrygende 'Emilie'. To skuespillere af høj karat. Talentfulde Thomas Levin er også god som 'Romeo', men hans karakter står i stampe, så når man har set fem minutter, har man set det hele. Også af den søde tjener 'Un' (Filippa Suenson). Der var en gang, hvor DR producerede tv-spil. 'Håndbog i overlevelse' kunne have været et af dem. For naturligvis er der mere til historien om Leo, Emilie og Romeo. Et smertebarn. (Urban, dec. 2006)

'Håndbog i overlevelse' spiller til den 11. januar på Kaleidoskop. Instruktion: Frederik Neergaard. Scenografi: Rikke Juellund. Manuskript: Jakob Weis.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post29