Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Den store bonderøv?

OmtalerPosted by Pernille Bøg Fri, September 10, 2010 19:50:43

Så er Holbergs komedie om den drikfælde bonde JEPPE PÅ BJERGET tilbage på Det Kgl. Teater efter at have været sat i skammekrogen i hen ved 25 år. Spørgsmålet er naturligvis, hvad pokker, instruktøren gør ved historien om den gamle drukmås. Offer? Bonderøv? Antihelt? Superstar? Skal idioten bare tage sig sammen eller kan både Freud og Jung tage ham til nåde på vejen hen til den forføreriske sjælesørger Jakob Skomager? Det er svært at forestille sig et meget markant (over)greb fra Christoffer Berdal, der efterhånden har prøvet kræfter med den gamle dramatiker nogle gange, og altid har gjort det med respekt for arvesølvet. Dér er det sket under sommerens åbne himmel i Grønnegården, og Henning Jensens stundesløse Vielgeschrey står lyslevende i min erindring som en blanding af fuldboldspsykopat og klynkende pattebarn. Ingen tvivl om at den gamle mester, der markerer sit 40 år jubilæum i rollen som Jeppe, også bliver svær at ryste af sig igen. Især hvis komedien fraholder sig fra falden på halen tricks, underlige sjællandske dialekter og overspillede bifigurer, der bliver et nummer i sig selv. Dén del af Holberg-traditionen er nemlig lige til at få kvalme over. Komedier skal tages alvorligt, ellers er der jo ikke noget på spil – og helt ærligt: hvad skal vi så med teatret?

Jeppe på Bjerget, Det Kongelige Teater, Skuespilhuset, Store Scene, 11. sep.– 4. dec. kl. 20.00. Pris: DKK 75- 395 kr. Billetter på 33 69 69 69 eller Kgl-teater.dk

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post293