Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Cirkus Glistup

OmtalerPosted by Pernille Stokholm Bøg Fri, October 15, 2010 18:06:18

Hvem havde troet, at denne sæson ville byde på et nyskrevet stykke om Mogens Glistrup? Ikke jeg – men så snart tanken er plantet, tænker man: hvorfor ikke? En oplagt teaterfigur! Alene fjæset er som taget ud af commedia dell’artes persongalleri. Og så selvfølgelig med premiere på Bornholm.GLISTRUP er en komedie om en grænseoverskridende og provokerende mand. ”Nul-skat”, proklamerede han. Gik under og rejste sig igen som kun mænd som han, Kurt Thorsen og Klaus Riskjær kan. ”Muhammedanerfrit Danmark” lød det på syngende bornholmsk, men dér blev tonen alligevel for skinger til baglandet, og Mamma Pia tog over.

’Glistrup’ er et af mange eksempler på, at det politisk-historiske teater, griber om sig på de mindre scener. Resultaterne er ikke nødvendigvist lige helstøbte men altid med et stærkt ønske om at genanbringe teatret som en fortolker og kommentator af vores nutid i det offentlige rum.

Fra Husets Teater har vi kunnet opleve dramaer om bl.a. Blekingebanden og Frank Grevil-sagen i ’Sandsynligvis’, og også Svalegangen selv skabte i sidste sæson den fine ’Besættelse’ om stikkerkvinden Grethe Bartram. Bliv endelig ved med at minde os om den tid, vi er rundet af. Jeg ser frem til at få hele Kartoffelkuren, og en bid af de kreative lovforslag som at erstatte Danmarks militær med en telefonsvarer, der siger "Vi overgiver os" – på russisk.

Glistrup, turnerer frem til 30. oktober. På Teater V i Valby fra d. 15.-23. okt, hverdage kl. 20, lø. Kl. 17, sø. Kl. 15, pris DKK 95-165 via billetten.dk. Se fuld turneplan på Svalegangens hjemmeside, og oplev forestillingen på Svalegangen 2. – 27. november.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post299