Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Lyden af menneskeliv

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 00:33:53

Edison er blevet indtaget af fem smukke kvinder, der i 'Om et Øjeblik' væver sig ind og ud af hinandens liv. De står der i rummet, sådan som vi nu ser ud vi mennesker, når drømmene hænger forneden, og facaden krakelerer. Med en alt for lille guitar og et alt for insisterende smil. Ingen stor scenografi til at fjerne opmærksomheden fra de personlige historier, men et rum der kan minde om et øvelokale med fem mikrofoner. Der er sådan lidt Radio Drama live over det. Det er orkestreret liv. Og det er vel at mærke orkestreret dygtigt, musikalsk og med sans for sprogets klange, stemmers intimitet og ikke mindst med stor formidlingsevne. Det kommunikerer ubesværet.

Hver af de fem kvinder, Camilla Bendix, Tammi Øst, Sarah Boberg, Birgitte Simonsen og Anette Støvelbæk, bærer på en skæbnefortælling fra det virkelige liv, som har været gennem Peter Asmussens ordmaskine. Men heldigvis bliver det ikke en slavisk iscenesættelse – da dum, da dum, da dum, gaaaab – men en overraskende, fantasifuld og nærværende rejse i livets afgørende øjeblikke. Brystkræft, incest, abort, utroskab, selvmord er gennemgående tunge temaer, men de blødes op af ledemotiver som "Man skal fan'me danse hurtigt, hvis man skal danse alene rundt om et juletræ" og "Hoooold nu kæft!". Sådan kan virkelighedsteatret og teaterkoncerter altså heldigvis også se ud – og lyde.

Spiller på Edison til den 31.12 med Tammi Øst, Camilla Bendix, Anette Støvelbæk, Sarah Boberg og Birgitte Simonsen. Instruktion: Kamilla Wargo Brekling. Manuskript: Peter Asmussen.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post30