Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Mamma mia for et show!

OmtalerPosted by Pernille Stokholm Bøg Sat, October 16, 2010 13:35:10

"Mamma Mia", der spiller lige nu i Tivolis koncertsal, er en toptunet musicalmaskine, der får publikum til at spinde som små kattekillinger.

Det danske hold fylder den internationale succes flot ud med Nicoline Siff Møller i spidsen som en bedårende stærk og sårbar Donna (Meryl Streep). Ved sin side har hun datteren Sofie spillet og sunget overbevisende af Kristine Yde Eriksen, som er sprængfuld af energi og våde ungdomskys. Og så er der veninderne - Tanja spillet af Nastja Arcel og Bibi spillet af Pernille Schrøder - der på hver sin charmerende måde rammer rent i deres skildringer af den fraskilte overklasse Parisertøs og den jordbundne drengepige.

Også mændende leverer varen hele vejen rundt fra Morten Lützhøft (Pierce Brosnan) over Peter Oliver Hansen (Stellan Skarsgård) til Lars Oluf Larsen (Colin Firth). Charmen har de alle, og Peter Oliver viser tydeligt sit store komiske talent som globetrotteren fra Næstved - the lonesome cowboy - som bedyrer sin kærlighed til friheden og falder pladask for Pernille Schrøder. Det kan man i øvrigt godt forstå, for hun er om nogen en komprimeret humørbombe, der til hver en tid kan eksplodere mellem hænderne på ham.

Og hvad så - holder Anne Linnets danske oversættelse? Ja, gu gør den så. Og poesien rykker tættere på på modersmålet - så teksterne rammer på en ny måde. Her er vist kun at sige "Tak for al musikken...". Og til de 80.000, der har købt billet. Glæd jer! Hvis man ikke bliver glad i låget af Mamma Mia, så bør man konsuletere sin læge.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post302