Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Kulturspanker med glimt i øjet

OmtalerPosted by Pernille Stokholm Bøg Sun, October 31, 2010 21:30:27

Teater og litteraturkritiker Per Theil fylder 50 år d. 29. oktober. Han begyndte sin kritikervej på teatertidsskriftet ’Teater1’som mange andre håbefulde studerende med kærlighed til scene og sprog. Her er vi tilbage i slut 80’erne, hvor han afleverede speciale med titlen ’Ironi og faktionsæstetik’ på København Universitet. Hverken ironien eller faktionen har tilsyneladende sluppet taget i den altid stilfulde Theil. Tværtimod kan man vel sige, at Per Theil er specialet, eller simpelthen at specialet er Per Theil.

Han er kendt for sine meget personlige anmeldelser, hvor kritikeren Theil tydeligt træder ud af teksten, stikker et par flade eller bøjer det glatbarberede hoved i begejstring. På den måde er Theil en moderne skribent, der opbygger stærke relationer til de læsere, der bekender sig til personlige brands snarere end til medieinstitutioner. Man ved, hvad man får – nemlig Per Theil. En mand, der kan lide at provokere. En mand, der har sproget i sin magt. En mand, der ved, hvad han taler om, og som simpelthen bare er sjov.

Per Theil er underholdende i ordets bogstaveligste forstand. Udgangspunktet for humoren er som oftest holdningen, hvilket også tydeligt gør sig gældende i hans mange klummer og essays om alt fra ’Den forpulede og fantastiske folkeskole’ til ’Bøssernes litterære kanon’. Med kant, dril, sproglig generøsitet og hang til Bang (Herman) lokker Theil sine læsere ind i kulturdøgnets begivenheder. Han har skrevet for Det Fri Aktuelt (1991–1993), Berlingske Tidende (1993–2003) og Jyllands Posten (2006–2007), og har siden 2007 været ansat ved Dagbladet Politiken med teater, bøger og kulturkommentarer som sit område. Det er med andre ord blevet til en kritikerkarriere på snart 20. år kun afbrudt af tre års lærergerning på Niverødgaardskolen. Hvis han skulle sige det selv, ville han nok mene, at det er meget godt holdt ud – med alt det, han er blevet udsat for i tiden løb. Der er ikke noget at sige til, at manden, sparker fra sig en gang imellem. Keep on spanking!

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post307