Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Sommerfuglen basker med vingerne

OmtalerPosted by Pernille Stokholm Bøg Sat, November 27, 2010 09:25:59

Nok er julen over os, men hvis MADAME BUTTERFLY er til sne, indtages den gennem næsen. Og havde hun været fra Grækenland og ikke Japan, havde hun som en Medea taget en hævn over sin Pinkerton, der kunne mærkes.

Sorgen vendes indad
I Madame Butterfly vendes sorgen indad og ikke på vrangen som i Medealand, hvor Mille Dinesen for tiden sætter fuld knald på vreden. Tilstanden er den samme. Desperation. Afmagt over at miste den, man elsker. Men hos Puccini bliver tilstanden filtreret gennem en europæers blik på Østens mystik og naivitet. Det har muligvis ligeså lidt med Japan at gøre, som den lille havfrue er indbegrebet af Danmark, men Puccini er Puccini, og hans musik får altid min sjæls vinduer til at stå på vid gab.

Kaalund skal instruere
Lars Kaalund sætter i scene og debuterer som operainstruktør i det store format, når sommerfuglen får første gang basker med vingerne på Operaens Store scene, og det kan der meget vel komme stor Opera ud af. For lidt over et år siden kunne man, hvis man fik billet til en af de tre spilleaftener, opleve hans opsætning af Henzes ”El Cimarrón” på Gamle Scene. Jeg var ikke blandt de heldige, der så den. Alene derfor glæder jeg mig ekstra meget til hans Butterfly.

Fra d. 3. dec. på Operaen

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post318