Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

En kreativ kussetyv

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 00:35:53

Det er en moderne udgave af Mozarts Don Juan, der opføres på Gl. Scene. Publikum kan tjekke ind på Hotel Universalis sammen med Don Juan og hans tjener Leporello som hotellets piccolo. Og det er ikke muligt at tjekke ud igen – hele operaen foregår på hotelgange, i elevatorer og lobbyer, i selskabslokaler og på hotelværelser. Konceptet forsøger med andre ord at rumme 'Don Juan' i én samlet, enkel form, og det er prisværdigt, men også opsætningens problem, selvom den har sine visuelle øjeblikke. Hotellet hverken åbner eller tilfører 'Don Juan' noget nyt, og derfor ender det som et lidt for stramt korset. Det kan lige netop snøres, men det er ikke specielt forførende. Forførende er til gengæld Inger Dam-Jensens stemme, og Donna Anna bliver kvinden vi længes efter, når hun ikke er på scenen. Johan Reuter fylder Don Juan stemmemæssigt flot ud, men hoteldirektøren er for meget hyggeonkel til, at erobringslegen bliver farlig. Den ender som en ligegyldig bagatel. Der er ellers dramatik nok i forlægget – fadermord, voldtægt, hævn og jalousi – de forvandles bare til ufarlige størrelser i et univers af elevatorsex, spas og kreative indfald.

Heldigvis har vi Radiounderholdningsorkesteret i graven. Dér er skruet op for tempo og dramatik, og det balancerer det ironiske sceniske univers, der er ligeså bange for følelser som en vis herre med rådvild tjener, der nær er ved at ende sine dage som James i 90årsfødselsdagen. (Urban, jan. 2007)

Don Juan på Gl. Scene til den 30. januar. Med Johan Reuter, Inger Dam-Jensen, Ylva Kihlberg m.fl. Instruktion: Keith Warner. Dirigent: Adam Fischer.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post32