Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Teatermagiker

OmtalerPosted by Pernille Stokholm Bøg Thu, April 21, 2011 12:06:18

Var der noget, der var et lyspunkt i Kanonhallens ’Stormen’, så var det Jens Albinus som troldmanden Prospero. Han er en ydmyg og kompromisløs skuespiller, som jeg altid har svært ved at ryste af mig, og HVIS DETTE ER ET MENNESKE er ingen undtagelse.

’Hvis dette er et menneske’ er en dramatisering af Primo Levis beretning fra Auschwitz og er en af de stærkeste og mest nødvendige teateroplevelser, jeg havde på Nationalscenen sidste år.

Renselse
Albinus maner, former og taler billeder og følelser frem, som var vi der selv. Han virker næsten som en åndemaner, der låner en andens ord og skikkelse den time, vi får lov at være i selskab med ham. Indimellem må han sunde sig med et glas vand. Trække vejret og lytte til Sjostakovitj.

Det gør vi også. Renser os for at rumme mere. Nogle gange bliver man lykkeligt mindet om, hvorfor man aften efter aften forlader sin familie og søger ind i teatrets rum. Nogle gange er man opfyldt af taknemmelighed.

Det bliver man over for Jens Albinus for at være en bastion i dansk teater, en scene i sig selv og en teatermagiker. Det er ikke så underligt, at rollen som teatertroldmanden Prospero er som født til ham.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post323