Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Ditte Hansen som spindoktor

OmtalerPosted by Pernille Stokholm Bøg Thu, April 21, 2011 12:09:28

På Folketeatret.dk rammer en anden af Moliéres komedier rampelyset. ’DEN INDBILDT SYGE’ med Kristian Halken som hyper-hypokonderen, der konstant plages af alverdens sygdomme – lige indtil han mere død end levende får øjnene op for det skuespil, hans kone opfører for ham for at arve hans mange millioner.

Spillet i spillet eller den iscenesatte performance er en del af komediens natur, og i ’DEN INDBILDT SYGE’ er det tjenestepigen Toinette, der mestrer forstillelsesspillet. Hun er Moliéres spindoktor, og det bliver helt sikkert ikke kedeligt, når langbenede Ditte Hansen trækker i stuepigetøjet. Det er hende, der får jaget selvforstillelsen på porten, ligesom vi kender det fra Holbergs tjenerfigur Pernille, der jo på bedste commedia dell’arte-vis fungerer som den snilde fornufts- og kærlighedshjælper i hans utallige komedier. Toinette bruger ligesom Pernille sit spin til mere end at skabe illusioner – nemlig som et redskab til at få bragt orden i kaos.

Selvom Ditte Hansen indtil flere gange har vist, at det komiske talent rækker til mere end revy og standup, ville jeg sigte på Skuespilhusets misantrop, hvis jeg kun havde ét Moliere-skud i bøssen.


Den Indbildt Syge, 26. jan.-26. feb.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post327