Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Hamlet med nefalygter

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 00:37:25

Hævn, kærlighed, fortvivlelse og vanvid er nogle af 'Hamlets' vigtigste menneskelige naturkræfter. Hamlet må hævne sin far, som farbroren Claudius har forgiftet for selv at indtage Danmarks trone og dronningens seng. Men før hævnen når sit endemål, har den med tyfonens kraft raset og opslugt en hel slægt og lagt hævnerne selv i graven. Død avler død i Shakespeares dramatiske tragedie.

Gladsaxe Ny Teaters chef Kaspar Rostrup fik ved sin udnævnelse noget så udramatisk som fire Nefalygter. To hvide til at oplyse teatersalen og to røde til at melde alt udsolgt som symbol på, at man ikke behøver et stort teatermaskineri for at lave "hjertets teater", som han sagde. Og Kaspar Rostrup holder, hvad han lover. 'Hamlet' er en rigtig Nefalygteforestilling med skuespilleren i centrum som på en mytisk skueplads. Desværre bliver det mytiske rum ikke kun forestillingens styrke, men også en del af dens svaghed, for nøgenheden er ubarmhjertigt afslørende. Den forstørrer som et spejl på godt og ondt, og ikke alle skuespillerkræfter klarer styrkeprøven med det tomme rum så overbevisende som Thure Lindhardt, Mads Knarreborg, Søren Rode og Malin Brolin-Tani. Og så erstattes magien af en skuespillers kamp med ord og krop. Den kan nok ikke reddes af stor scenografi eller prangende kostumer, for der er noget råddent i en 'Hamlet' uden passionen mellem Gertrud og Claudius og uden Hamlets jalousi og flertydighed.

'Hamlet' spiller på Gladsaxe Ny Teater til 11.02.07. med Thure Lindhardt, Peter Gantzler, Helle Merete Sørensen m.fl. Instruktion: Kaspar Rostrup.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post33