Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Opråb fra Bridget-generationen

OmtalerPosted by Pernille Stokholm Bøg Thu, April 21, 2011 12:20:11

Der var helt sikkert kommet en fullblown girlpower-version ud af det, hvis man havde lagt My Fair Lady i hænderne på Elisa Kragerup og kunstnerkollektivet Sort Samvittighed. Med Anne Linnets tekster som kvindemanifest, går de i teaterkoncerten HVID MAGI i kødet på jagten på det perfekte (kvinde)liv.1970’erne oprør er blevet til 2010’ernes opråb.

Fuck dig professor Higgins

Nu hvor frøken Eliza Doolittle faktisk har givet sin professor fingeren, gælder det ikke alene om at gribe karrieremulighederne, men om hvordan kvinderollen forvaltes i en tid, hvor kødgryderne er afløst af uendelige performancekrav.

I Anne Linnets tekster hævder kunstnerkollektivet at finde den flig af ærlighed og sårbarhed, der hjælper tilgivelsen på vej. En uironisk og poetisk Bridget-generation, der har smidt sin chicklit på hylden for at sparke fra sig som Millenium trilogiens Lisbeth Salander i bedste Pippi-stil?

Bye-bye Julie

I hvert fald har den stærke og sårbare Signe Egholm Olsen, der spillede Salander på Nørrebros Teater, også Sort Samvittighed sammen med Rikke Bilde, Kitt Maiken Mortensen, Tilde Maja Fredriksen, Leila Vestgaard og Jeanett Albeck. Skulle tørsten ikke være stillet med sådan en østrogenbombe, er det stadig muligt at stille den på Mungo Park i Allerød, hvor "Kvinde kend din krop" høster stor succes med Maria Rich. Dansk teater er fuldt af alt andet end sødmefulde Julier, der venter på sin Romeo lige nu.

Hvid magi. Spiller 18. feb.-19. mar.. Edison.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post333