Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Totalt fucked'up lady

OmtalerPosted by Pernille Stokholm Bøg Thu, April 21, 2011 12:20:45

MY FAIR LADY er tilbage på Gamle Scene i Kasper Holtens mega nice opsætning for nu at sige det på Eliza’sk. Operachefen har nemlig givet opsætningen en sproglig overhaling og en nydansker drejning, så handlingen om den fortabte blomsterpige, der lærer at føre sig som ægte lady, trods alt glider ned 50 år efter Danmarkspremieren med Gerda Gilbo og Osvald Helmuth i 1960.

Sproglig overfladebehandling

Ikke at Cecilie Stenspils flabede Eliza tilfører historien om den stivnakkede Higgins noget provokerende nyt. Fornyelsen bliver ved den verbale overfladebehandling og en svedklam Zlatko Buric (Alfred), der brøler uforståeligt fra Mustafas’ kiosk.

Ved repremieren skiftes Cecilie Stenspil til at servere Kaspar Hoffs sprogblomster med Charlotte Munck (strisseren Anja Pihl), der debuterer i rollen. At hun kan blive en totalt fucked’up lady på den fede måde, er der ingen tvivl om, men hvor meget street cred har hun som musicalsanger? Nogen Maria Lucia Heiberg Rosenberg er hun jo ikke ligefrem. Jeg husker hendes "Rebeccas sang" i Dyrehavens ’Ivanhoe (2003), som Kasper Holten i øvrigt også iscenesatte, som noget famlende, men heldigvis er miraklernes tid jo ikke forbi.

My Fair Lady. Spiller 18. feb.- 9. apr. Skuespilhuset.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post334