Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Cyberkongen og Digterdrankeren

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 00:38:22

Forhutlet digter, alkoholiker i beige og brun, abstinenssvedigt usikker. Navnet er Paul – "lille". Velhavende forretningsmand med it-firma, sort jakkesæt, djævelsk pandelok. Navnet er Victor – "sejr". Magtbalancen er skæv fra begyndelsen, men de to tilsyneladende modsætninger har alligevel det tilfælles, at de er misbrugere og elsker Elsa. 'Abstinens', som engelske David Hares 'My Zinc Bed' er oversat til på dansk, er et fortættet magtspil. Vitalt spillet af Søren Spanning, Julie Carlsen og Mads Riisom med nervøst opsmøgede ærmer og et blik som et skræmt rådyr.

Og der er meget at være skræmt over i den moderne verden set fra Victors værdinihilistiske blik, hvor man beder til it-guruerne i stedet for Gud. Ideologi og religion er afløst af problemløsninger og valgets illusion. Paul har låst sig selv og sit liv fast i skyldens spændetrøje, fordi "Du er blevet afhængig af skyld," som Elsa siger. Og hun ved, hvad hun taler om. Victor hev hende op fra rendestenen, og hun står i evig taknemmelighedsgæld til ham. Det ordrige kammerspil er aktuelt og vedkommende dramatik. Desværre lider den noget bogstavelige oversættelse sine steder af anglicismer og sprogfejl, som skurrer. "Men Jung siger også, at denne søgning efter at finde sit fuldendte jeg..." Man ville sige 'søgen', ligesom en Diet Coke ligger langt mere dramatisk i munden på en Mefisto-frister end en tam Cola Light. Det rokker ikke ved, at 'Abstinens' er en velspillet og seværdig forestilling.

'Abstinens' spiller på Rialto Teatret til 10.02.07. Instruktion: Ulla Gottlieb. Scenografi: Åsa Leiberath.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post34