Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Fonetisk kærlighed

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 00:40:45

"Now were the devil is my slippers" lyder professor Higgins slutreplik, da Eliza til slut vender tilbage til den forelskede ungkarl. Hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at Rønnows 'My Fair Lady' have turneret siden urpremieren i 1956. Den er fuldkommen efter bogen – uden distance til et håbløst forældet kvindesyn. Det gør musicalen til en underholdende, nydelig og smooth opsætning, som Altheabolsjedamerne kan nynne med på.

Eliza spilles af en yndig Poppy Tierny, der har sødme og sangstemme, men som mangler den glød, der for alvor brænder igennem – specielt når hun og professor Higgins forelsker sig i hinanden. Hun tager kegler i scenen på travbanen, hvor hun rigtigt er kommet i snakketøjet, og Elizas indlærte replikker fører en absurd goddag-mand-økseskaft-dialog med sig. Den mandschauvinistiske Higgins spilles og synges af Hal Fowler, der har den prof engelske musicalstil, og han er sammen med Oberst Pickering en af de få, der taler et sprog, man kan forstå. Den fonetiske tuning Eliza udsættes for, kunne forestillingen godt selv bruge – og skru for heaven's sake ned for det trommesæt. Rigtig forførende bliver denne opsætning af 'My Fair Lady' desværre aldrig, men Loewes hit fungerer upåklageligt, så Eliza could have danced all night og Alfred Doolittle is getting married in the morning på maner.

'My Fair Lady' i Falconersalen til 21. januar og Herning Kongrescenter 23-25.januar.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post36