Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Bli'r der fisse i aften?

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 00:47:59

Blog Image"Aaaaarrgh" skriger han i mørket, mens instrumentet borer sig ind i hans hjerne. John er ved at få 'snittet'. Og han har selv bedt indtrængende om det. Indgrebet vil give ham følelsen af total frihed. En levende død. Manden, der snitter, hedder Paul, og han har ikke haft sex med sin kone i næsten et år. Paul er 'systemet', men tiderne skifter, og snart hersker et nyt regime med hans søn, Steven, under fanerne. Nu er det ikke længere far, der fører kniven i en grå, grim bureaukratisk verden af spåntapet. Den britiske dramatiker Mark Ravenhill maner med 'Snittet' en brutal fremtidsvision frem, hvor medmenneskelighed er fremmed land. Det er råt, men på Husets Teater er det også grotesk komisk, og den dobbelthed mestrer Tommy Kenter (Paul) og Kirsten Lehfeldt (hans kone) til perfektion i deres spil. Hun som fattigfin frue med bidselsko på nervepiller. Han som systemets mand i billig, lyseblå skjorte og sort slips, mens han på sammenbruddets rand spørger, om "der bli'r fisse i aften?" Spillet er intenst i alle roller fra Nicolai Dahl Hamiltons desperate selvsnitter, Morten Christensens sammenbidte Steven, Lehfeldts underspændte hustru og Kenters sprængfarligt afmægtige Paul. Til tider er det svært at abstrahere fra Kenter-effekten - men det er okay, når man nu er Tommy Kenter. (Urban, feb. 2007)

'Snittet' på Husets Teater til 10. marts. Med Tommy Kenter, Kirsten Lehfeldt, Nicolai Dahl Hamilton og Morten Christensen. Instruktion: Kim Bjarke. Scenografi: Rikke Juellund.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post40