Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Sexskandale i kongehuset

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 00:54:57

Trekantsdrama uden farligt begær.

Mens kongen horer med en luder, udlever hans dronning Caroline Mathilde sit skæbnesvangre sex- og kærlighedsliv med livlægen Struensee. Forholdet får fatale konsekvenser. Hun bliver landsforvist, og han får skåret knoppen af – "sat på hjul og stejle" hed det dengang. Flemming Flindt har med balletten 'Caroline Mathilde' fra 1991 fat i en både saftig og dramatisk sexskandale om det danske kongehus i 1700-tallet – også skildret i succesromanen "Livlægens besøg".

Flindt er en 'storyteller'. Hans trinsprog er lettilgængeligt – nogle vil mene banalt – og med sans for psykologi bliver danserne mennesker af kød og blod. Godt forløst af Morten Eggerts sindssyge konge og Caroline Cavallos stramme enkedronning. Izabela Sokolowska tegner en fin Caroline Mathilde fra angst porcelænsdukke til kvinde, og Andrew Bowman er elegant, men hans Struensee mangler testosteron. Hvor er det farlige begær? Hvor blev erotikken af? Til gengæld er der dramatik fra første ansats af Davies' gennemkomponerede og ledemotiviske musik - skizofrent som Chr. den 7. og skæbnebetonet. Det ende galt. Som koreografien er musikken moderne, men samtidig klassisk, og Graham Bond dirigerer det krævende partitur sikkert og nuanceret. En musikalsk fornøjelse. Scenografien er et slaraffenland af bølgende draperinger, sarte blonder og guldornamenter. Den rammer pudsigt nok med sin rokokostil en moderne trend. 'Day, Birger og Mikkelsen' gange 100. Der er i høj grad noget for øjnene og ørerne i 'Caroline Mathilde', men trekantsdramaet bliver for ufarligt.

Blog Image

Caroline Mathilde på Gl. Scene til 26. marts med skiftende rollebesætninger. Koreografi: Flemming Flindt.

(Urban, 23. feb., 2007)

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post42