Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Rejsen til sjælens indre

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 01:02:01

Blog Image

Et dreamteam af sangere står på drejescenen i Debussys drømmespil 'Pelléas og Mélisande'.


Kender du følelsen af, at være vågnet af en drøm, hvor det hele giver fuldkommen mening og samtidig er dybt mystisk. Fuld af fortrængninger, forskydninger og spejlinger? Sådan er 'Pelléas og Mélisande'. Ikke kun fordi Operaens opsætning af Debussys eneste opera har et dreamteam af sangere på drejescenen, men fordi den er som en rejse til sjælens indre med musikken som guide. 'Pelléas og Mélisande' er en tilstand.

Menneskedyret har fået færden af noget. I en skov med voldsomme træstammer, væltede borde og stole, kamin, spejl og blodrødt tapet sidder Mélisande ved en brønd som en forskræmt og fremmed fugl. Prins Golaud finder hende, og de gifter sig, men hun stækkes i sit ægteskab. "Jeg er ulykkelig her," kvidrer hun på det mørke slot, hvor hun og Golauds bror Pelléas forelsker sig og mærker, at der er en kraft, der er stærkere end alt andet her i livet.

Instruktøren Guy Joosten skildrer, hvordan kærlighedsdrømmen udvikler sig til et ensomt mareridt, hvor al uskyld, lys og liv forsvinder. Samtidig sætter han familien på scenen som en jernnæve, man umuligt kan undslippe. Et kraftfuldt instruktørgreb. Strindbergs 'Et Drømmespil' møder David Lynch møder Det Kgl. Kapel og dirigenten Karen Kamensek, som frembringer en smuk og sprød orkesterklang. Og hvilken 5. akt!

'Pelléas og Mélisande' på Operaen til 31.03. Med Palle Knudsen, Johannes Mannov og Elisabeth Jansson m.fl. Dirigent: Karen Kamensek. Iscenesættelse: Guy Joosten. PR-Foto

(Urban, 2. marts 2007)

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post46