Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Emmet Feigenberg overrasker som ny skuespilchef på Det Kongelige Teater

NyhederPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 11:44:13

Den danske sceneinstruktør Emmet Feigenberg (f. 1954) bliver ny skuespilchef efter Mikkel Harder. Det offentliggjorde Det Kongelige Teaters ledelse i går på et pressemøde. Udnævnelsen kommer som en stor overraskelse for mange, da særligt navnene Peter Langdal og Martin Tulinius, har været i spil i flere mediers gætteleg om den nye skuespilchef.

Det var legendariske Sam Besekow og The National Theatre i London, der uddannede Emmet Feigenberg, der har et utal af forestillinger bag sig. På Det Kgl. Teater bl.a. Holbergs "Den vægelsindede" (2000), Strindbergs "Skyld og skyld" (2001), Abels "Anna Sophie Hedvig" (2001) og Wieds "Parasitterne" (2003). Emmet Feigenberg er desuden aktiv som både instruktør af tv- og radioteater og har haft det kunstneriske ansvar for over 100 produktioner. Den engagerede instruktør lægger også en stor indsats som underviser på Statens Teaterskole og Skuespillerskolerne i Odense og Århus.

Emmet Feigenberg har arbejdet særligt tæt sammen med Line Knutzon – bl.a. som instruktør af radiospillene om Måvens og Peder – og dramatikeren og forfatteren Erling Jepsen. Han har således udover det store arbejde med klassikerne en stor kærlighed til ny dramatik. I 2008 skal han bl.a. instruere Nikoline Werdelins seneste skuespil "Natmandens Datter" på Det Danske Teater.

Emmet Feigenberg tiltræder den 1. august 2008 - et halvt år efter indvielsen af det nye skuespilhus på Kvæstbroen. Han er gift med skuespilleren Anne Birgitte Lind.

Blog Image

Den første forestilling, vi kommer til at opleve med den nyudnævnte skuespilchef som instruktør, er netop på Det Kongelige Teater i Harold Pinters "Hjemkomsten". Forestilingen har premiere d. 16. marts og har Jens Albinus i hovedrollen.

  • Comments(0)//www.virksomhedsdramaturgi.dk/#post56