Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Årets Reumert uden den store prismagnet

NyhederPosted by Pernille Bøg Mon, May 14, 2007 07:07:52

Årets Reumert var en flot fest uden de store overraskelser og den sikre prismagnet.

Den største fest for dansk teater lukkede og slukkede sent i nat efter aftenens uddeling af årets Reumert-priser. Det Kgl. Teater lagde Gamle Scene til festlighederne, og aftenens unge vært Jonathan Spang sprang i bedste stand-up-stil rundt i de historiske rammer, mens over tusinde inviterede gæster fra dansk teater- og kulturliv forventningsfulde summede i den røde plys. Det var afgørelsens aften med Bikubenfonden i spidsen som den glade giver med alt godt fra honningkrukken til skuespillere, sangere, instruktører og talenter – og ikke mindst til modtageren af den prestigefulde hæderspris på 300.000 gode danske kroner.

Champagne til Teater Grob

Ikke overraskende løb Nationalscenen med fire af de i alt 14 priser. Hiver det Det Kgl. Teater ikke en pæn portion af priserne indenbords, er der også noget, som ikke er, som det bør være med ca. 50 egenproducerede premierer på en sæson og en forventning om, at kongens teater giver os 'cremen'. Til gengæld er der god grund til, at det lille teater, Teater Grob, slår halsen af et ekstra par champagneflasker og bryder ud i jubelsang. Tre priser sikrede de sig på de to forestillinger 'Hjem kære hjem' og 'Håndbog i overlevelse'. Det er rigtig godt gået for et teater, som Mia Lyhne i et interview her i Urban for nyligt karakteriserede som "for alle os, der ikke kom ind på skuespillerskolerne". Vinderen af 'Årets forestilling' skal vi til provinsen for at finde. Det blev 'Nick Cave Teaterkoncerten', der løb med den store pris på 100.000 kr., og så blev Aarhus Teater for første gang sat på Reumert-priskortet i den kategori. Velfortjent for et teater der med eks-christianitten Madeleine Røn Juul ved roret på kort tid har vendt modvind til medvind.

Hæderspris til operasanger

Dansk teaters garvede scenedronning Karen-Lise Mynster løb med prisen for Årets Kvindelige Hovedrolle. Ikke blot for sin kraftpræstation som den alkoholiserede Rie i monologen 'Pietà', men også for den depraverede kvinde i 'Håndbog i overlevelse'. Og så kunne Nicolas (Storebælts)Bro bære statuetten for Årets Mandlige Hovedrolle hjem for sin hvæsende Mefisto i 'Faust'. Der er også grund til at klappe længe og taktfast i hænderne for operasanger Stig Fogh Andersen, som modtog hædersprisen. Han fik bl.a. disse ord med på vejen: "Ingen har bedre end han formået at løfte sin kunst til et niveau, der både har stimuleret ører, øjne og sjæl, ja sågar ofte har været skyld i fysiske fænomener som f.eks. gåsehud.". Den diagnose kan vi gerne skrive på egen patientjournal. Er det ikke netop det, teater handler om?

Hva'for en røget fisk?

Reumert er ikke en fisk, men en fest for dansk teater som blev indstiftet i 1998 af Bikubenfonden. Der uddeles i alt 14 priser og ti talentpriser hvert forår, hvor de levende kunstarter sangen, dansen og skuespillet fejres. Det er en hyldest til de bedste præstationer i den forgangne teatersæson.

Aftenens væsentligste Reumert-priser

Bikubens Hæderspris: Stig Fogh Andersen

Årets Forestilling: 'Nick Cave Teaterkoncerten'

Årets Kvindelige Hovedrolle: Karen-Lise Mynster

Årets Mandlige Hovedrolle: Nicolas Bro

Årets Kvindelige Birolle: Bente Eskesen

Årets Mandlige Birolle: Frank Thiel

Årets Sanger: Susanne Resmark

Årets Instruktør: Kamilla Wargo Brekling

Årets Scenograf: Martin Tulinius

Urban har anmeldt alle de prisvindende forestillinger i den forgange sæson med undtagelse af 'Nick Cave Teaterkoncerten'. Læs anmeldelserne her på siden eller på Urban.dk.

Pieta: http://www.urban.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070404/URBAN/104040019&SearchID=73280867905679

Hjem kære Hjem: http://www.urban.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070313/URBAN/103130006&SearchID=73280868109977

Lohengrin: http://www.urban.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070123/URBAN/101230004&SearchID=73280868158118

Løgn og Latin: http://www.urban.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061114/URBAN/111140013&SearchID=73280868229931

Om et øjeblik: Ligger her på siden og hedder "Lyden af menneskeliv"

Faust: Ligger her på siden og hedder "Faust på Egotrip"

Håndbog i overlevelse: Ligger her på siden og hedder "Lille Leos sidste løb"

(Bragt i URBAN den 14. maj, 2007)

  • Comments(0)