Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Don Q som pensionatværtinde

InterviewsPosted by Pernille Bøg Fri, March 07, 2008 18:06:22

Don Quixote er blevet til Fru Beck og den trofaste hjælper Sancho Panza er blevet til Frk. Christensen. Instruktøren Kaspar Rostrup er stadig Kaspar Rostrup, nu på en anden forestilling på et andet teater, og Cervantes er blevet til Signe Birkbøll. Jytte Abildstrøm er gudskelov stadig Jytte Abildstrøm.

Jytte Abildstrøm løber ikke sådan af pladsen, og hun brænder stadig ligeså meget for komikken, som hun altid har gjort. ”Komikken rummer altid alvoren, men du bliver også forløst, når latteren er medfølende. Vi skal grine med hinanden og ikke ad hinanden. Den medfølende latter, humoren og komikken er det, bringer os sammen. Vi skal ikke udlevere hinanden,” siger hun.

I forestillingen ’Don Q’ spiller hun den bekymrede Fru Beck sammen med den godmodige Daimi, som lægger krop til Frk. Christensen. De er to gamle tanter på et sommerpensionat, og de kæmper bl.a. med et sprunget vandrør i kælderen. For hvad er det nu tegn på? Er verden ved at gå af lave midt i det hele? Fru Beck bekymrer sig, og Von Christensen holder modet oppe: ”Hun er den trofaste, der ikke vil opgive håbet, og det er vigtigt at have nogen ved sin side. Vi har brug for kærligheden og håbet - og for medfølelsen,” mener Jytte Abildstrøm.

Hun er ikke bange for holdninger og budskaber og moraler i teatret, selvom hun tilføjer, at det vist er gået hen og er blevet lidt umoderne: ”Det kan jo også være svært at leve op til det hele, men hvis man tager sig selv med, når man siger det, så er der ingen hån af andre i det. Vores budskab med forestillingen er, at vi skal tænke på andet end os selv. Vi skal udvide tanken til at omslutte mere end dig og mig, og vi skal tænke over, hvad vi gør ved vores fremtid. Og så skal publikum have en dejlig aften, hvor de griner, og så kan de også få noget at tænker over.”

Hvad: Don Q - historien om den bedrøvelige pensionatsværtinde. For voksne.

Hvem: Jytte Abildstrøm og Daimi Gentle m.fl.

Hvornår: 22. februar - 29. marts 2008

Hvor: Riddersalen

  • Comments(0)