Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Hønsestrik og herskesyge

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Sat, November 15, 2008 10:41:46

Dusk og Bomholts sweatershow på CaféTeatret er uimodståeligt morsomt.

Med alvorlige miner indtager Dusk (Martin Buch) og Bomholt (Rasmus Botoft) CaféTeatrets foyerscene sammen med den traumatiserede og tilbagestående Gregory (Bjørn Fjæstad). Han fatter ikke en lyd, men han ligner og lyder som en skønsom blanding af Johnny Madsen, Peter Sommer og CV Jørgensen. De er et vidunderligt syn de tre antikverede herrer med ravkæder, brillesnore og fedtkæmmet hår. For ikke at glemme deres uldne sweatre, som er centrum for den uheldssvangre historie om lille Gregorys barndom.

Det er en historie om ”herskesyge, hønsestrik og tvang”. Om svigt og smågrise i 1970’ernes Danmark, hvor kønsrollerne var i opbrud, og det går skam også ud over lille Gregory. Hans mor forlader hjemmet til fordel for en karriere som striptease -danser i DDR, mens han far i afmagt og druksyge lukker smågrisene ud og brænder gården ned. Alt dette kun for at havne i det onde kollektiv ”Den kolde sweater”, som styres med kold hånd og stiv pik af den homoerotiske schweizer Lothar Frank.

Piv-i-røv
Historien oprulles gennem Dusk og Bomholts gode gamle brevvekslinger og dias-show. Det er Gregorys faster, overbibliotekaren Anella, og hans far, Jeff, der i en årrække er flittige pennevenner. Og der er skam både nøgen-zorba bag prosahylderne med græker-pedellen Stavros og heftig straf. Den kære Anella afskediges, da hun brækker armen på en 8-årig for at aflevere ’Det forsømte forår’ to dage for sent. ”Sådan er det med dét…”, ville Dusk sikkert sige. Og sådan er det med så meget andet af alt det gak og gøgl, som Dusk og Bomholt med stram mine og hovedrysten underholder gæsterne med. ”Hvor skal du hen?”, råber Dusk til en ung dame, da hun går i baren. ”Du skal have en gave. Du får ’Piv-i-røv – hulmursfløjter af ler’”. Det er en ægte tragedie med indlagte sange, groteske påfund og forvansket socialrealisme, og det er helt uimodståeligt morsomt. Hyggeligt!

”Den kolde sweater” spiller på CaféTeatret til 12. december.

  • Comments(0)