Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Død…

OmtalerPosted by Pernille Stokholm Bøg Fri, September 24, 2010 07:44:16

Der går en lige linje fra Shakespeare over Strindberg og Ibsen til Bergman (og så er det i øvrigt nærliggende at føje Trier til i denne teatertriertsunamimanitid). I FANNY og ALEXANDER er linjen åbenlys, for Bergman har ladet sin teatertossede familie Ekdahl opkalde efter Hjalmar Ekdahl fra Ibsens 'Vildanden'.

Faderopgøret er dramaets omdrejningspunkt, og i kulissen spøger også den splittede Hamlet, der ligesom Alexander er vidne til, at hans mor gifter sig med en ny mand, som er alt andet end elskværdig. Hvem husker ikke lyden af biskop Edvard Vergérus’ piskesmæld på den lille Alexanders rygstykker? Og hvem kan glemme duften af den overdådige juleaften med lyden af latter og frihed? Som det gamle og nye testamente overfor hinanden med den straffende og kærlighedsfulde faderfigur - og med Alexander som Bergmans alterego. Bergman lader i øvrigt begge ’fædre’ dø i 'Fanny..'. Ekdahl, mens han indstuderer spøgelsesscenen fra Hamlet (intet mindre), og Vergérus i helvedes flammer (intet mindre).

Aarhus Teaters svenske direktør Stefan Larsson sætter 'Fanny..' i scene, og i foråret 2011 får vi at se, om skuespilchefen fra Det Kgl. Teater Emmet Feigneberg har et større eller mindre faderkompleks end sin svenske chefkollega. Der skal han prøve kræfter med samme iscenesættelse. Larsson versus Feigenberg - og siger vi ikke en lyd om, hvem der er hvem.

Fanny og Alexander, Aarhus Teater, Store Scene, 1. okt-30.okt., ma-fr kl. 19.30, lø kl. 16.00, pris DKK 68-295, billetter på www.aarhusteater.dk

  • Comments(0)