Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Hyldest til hamsterhjulet

TeateranmeldelserPosted by Pernille Stokholm Bøg Sun, October 31, 2010 13:30:05

Deja-vue? Ja, bestemt. Hans Rønnes nye forestilling rammer ret præcist ind i det menneskelige arvegods af arketypiske situationer fra den grå og skidengule hverdag.

En hyldest til hverdagen måske. En skildring af os alle på vej rundt i hamsterhjulet. Der er hverken fest eller farver over Deja-vue. Det er snarere gråt-i-gråt og variationer over skidengul: så'en er livet - i hvert fald for det meste.

"Jeg skal skilles" proklamerer Stine Schröder Jensen som en af de fem jeg-går-i-et-med-tapetet spillere. "Jeg er bare så ked af det", klynker Marie Mondrup med de mest selvmedlidende hundeøjne. "Jeg kan gøre dig til noget specielt" tordner Hans Rønne i en energisk innovativ peptalk - og må så alligevel give op.

Nej - der er ingen vej ud af hverdagsgrøden. Selv, når Kristian Holm Joensen i kiksede cowboystøvler med alt for høj hæl prøver med svulstig stjerne for en aften-retorik - ja, så kammer begrejstringens desperadoskrig over i det destruktive. Heller ikke den vej er farbar.

Man kan jo så bare lægge sig til at dø - "Den vej skal vi jo alle", som en af floskelklovnerne siger, man kan klamre sig til hinanden:"Nå, har du brug for at være alene - MEGET mærkeligt! - eller man kan prøve at sno sig sammen med den eneste ene - heller ikke det ender lige yndigt hver gang.

Og måske er det netop det, der er charmen ved hamsterhjulet. At vi er kiksede, alene, desperate, modbydelige, skrøbelige, selvoptagede, kærlige og alt muligt andet. Og at vi kan le ad os selv som de klovner, der drøner rundt i manegen som alle andre. Hamsterhjulet er den drejescene, vi skal få til at blive til vores. Og komikken er den grundtone, der skal frelse os fra at slå over på grå.

Deja-vue er alt i alt en lille fin hverdagskomedie, hvor man kan "give sin luft følelse", men den mangler for alvor at få hul igennem til de lag, hvor man kommer til at svæve.

Idé: Hans Rønne. Instruktør: Jacques Matthiessen. Scenografi: Gitte Baastrup / Komponist: Claus Carlsen. Medvirkende: Kristian Holm Joensen, Stine Schröder Jensen, Lars Junggreen, Folmer Kristensen, Marie Mondrup og Hans Rønne. Spiller på Folketeatret til 20. november. Foto: Morten Faurby

  • Comments(0)