Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Kvind dig op, mand!

OmtalerPosted by Pernille Stokholm Bøg Thu, April 21, 2011 12:19:28

Smukke kvinder og svage mænd er en giftig cocktail. Specielt med en hævngerrig Jago, der venter i kulissen, Republique er ved at skabe tradition for glatbarberede Shakespeare-opsætninger, og selvom det ikke er Barry Mckenna, der denne gang står bag fortolkningen af Shakespeares OTHELLO, klinger den dogmatiske opskrift velkendt.

Ind til benet

"Handlingen er skåret ind til benet. Shakespeares mange roller reduceret til seks. Det er Othello som kammerspil." Instruktøren Anders Lundorph leger med køn og identitet, når den stærke Othello bliver blød i knæene og hans udkårne Desdemona må lade livet for en utroskab, hun ikke har begået.

Morten Burian spiller Jagos viv Emilia, og det får ikke alene en til at tænke på alle de kvindeben med mandehår og stemmer i overgang vi nød i H3K, men også på den teaterkonvention, der knyttede sig til Shakespeares teater: alle roller var bukseroller - spillet af mænd.

Vedkommende kønsskifte?

Det bliver interessant at se, om kønsskiftet får sat mere på spil end Othellos dræbende jalousi. Måske rammer Lundorph mere vedkommende ned i den queerske identitetskrise M/K end det kvindelige opråb fra Hvid magis ’Kvinde kend dit flop’.

Othello. Spiller 24. feb-26. på Republique.

  • Comments(0)