Kommunikation & Teater

Kommunikation & Teater

Virksomhedsdramaturgi

Virksomhedsdramaturgi er en ny måde at anskue virksomhedskommunikation på. Tilgangen anerkender virksomheders og organisationers kompleksitet og har som mål at styrke virksomheden ved at arbejde med troværdig kommunikation internt og eksternt. Virksomhedsdramaturgen arbejder ud fra begrebet 'Den polyfone virksomhed' og forsøger at gøre modfortællinger til medfortællinger i den samlede virksomhedskommunikation. Fagfeltet er sammensat af viden om teater, kommunikation, ledelse, journalistik og tekstanalyse.

Bankdirektør på lokum i 100 år

TeateranmeldelserPosted by Pernille Bøg Fri, March 02, 2007 00:57:36

Helmer gik på lokum og så porno, da Nora skred med husvennen.

Han er ikke for fem flade øre hardcore, den Helmer vi møder i Jakob Weis' 'Helmer Hardcore'. Han er langt ude at skide – og befinder sig hele forestillingen igennem på lokum. Og det brænder og bliver ved med at brænde under ham. Nora er skredet fra dukkehjemmet, og tilbage står han så med sin klovnenæse som et kæmpe skvat. Lige meget hjælper velfærdsknasten på villaen, og at "Det er mig, der er direktøren!" Bankdirektøren gik altså på lokum, da Nora gik. Hun tog husvennen under armen, tjekkede ind på Hotel Continental og dyrkede sex med en mand, som barberer sig på bollerne.

Jens Jørn Spottag spiller Helmer for fuld skrue. Han har en enorm gennemslagskraft, et stort udtryksregister, og langt hen ad vejen har han også en tekst at gøre det med. Men langsomt udvikler desperado hor- og drukfesten sig til monoton tomgang. Der mangler modstand i teksten og udvikling i Helmerfiguren, selvom replikkerne sidder i skabet, og han er omgivet af stærke skuespillerkræfter som Jesper Lohmann, Anette Støvelbæk og Stine Prætorius. Det er én lang, larmende nedtur i limboet mellem det absurde teater og psykorealismen. Det er underholdende og velspillet, men var Nora, det lille makronspisende egern, virkelig hele Helmers eksistensgrundlag?

Blog Image

'Helmer Hardcore' spiller på Teater V til den 25. marts. Med Jens Jørn Spottag, Jesper Lohmann, Anette Støvelbæk, Stine Prætorius m.fl. Manuskript: Jakob Weis. Iscenesættelse: Pelle Koppel. Scenografi: Nikolaj Heiselberg Trap. Foto: Timme Vladimir.

(Urban, 27. feb., 2007)

  • Comments(0)